Faasilasilaga Nu. 16 o lo'o lisiina ai oloa u'amea e 146 i lalo o le fa'aleaogaina o lafoga toe fa'atau atu i fafo.

 

Faasilasilaga Nu. 16 o lo'o lisiina ai oloa u'amea e 146 i lalo o le fa'aleaogaina o lafoga toe fa'atau atu i fafo

I le aso 28 o Aperila, 2021, na tuuina atu ai e le Matagaluega o Tupe a Saina (MoF) ma le Pulega o Lafoga a le Setete (SAT) se faasilasilaga puupuu (Faasilasilaga Nu. 16) i luga o latou upega tafaʻilagi aloaia e faalēaogāina ai lafoga totogi i luga o oloa auina atu i fafo o nisi oloa uʻamea amata ia Me 1. , 2021.

O se lisi o oloa u'amea e 146 i lalo o le fa'aleaogaina o lafoga fa'aulufale atu o lo'o fa'apipi'iina i le Fa'asilasilaga Numera 16, lea e aofia ai u'amea pua'a, paipa e le fa'aogaina ma ERW (uma lapopo'a), vaega 'ō'ō, uaea, pa, PPGI/PPGL coils ma laupepa. , CRS, HRC, HRS ma papatusi i le carbon, alloy/SS, SS/alloy bars and rods, lapotopoto/faatafafafa pa/uaea, fausaga ma mea mafolafola, faaputuga uamea, mea o nofoaafi, ma mea o uʻamea lafo.
Fa'asilasilaga Nu. 16 e le maua ai so'o se vaitaimi o suiga po'o isi filifiliga e ono fa'aitiitia ai le a'afiaga i tagata fa'atau oloa i Saina.O tupe toe totogi o le VAT i luga o nei oloa na maua e le MoF ma le SAT i se faʻaaliga na tuʻuina atu ia Mati 17, 2020, lea na faʻatupuina ai le lafoga o oloa auina atu i fafo o le 1,084 oloa i le fua faatatau o le 13 pasene e faʻamalieina ai avega tau tupe o loʻo feagai ma tagata faʻatau oloa ona o le faʻamaʻi o le COVID. -19 i le amataga o le 2020. O le 13 pasene VAT rebates o oloa uʻamea 146 o le a le toe faʻaaogaina amata ia Me 1, 2021.
I le taimi lava e tasi o le faalēaogāina o le VAT rebates, na tuʻuina atu ai e le MoF se isi faʻaaliga e faʻaumatia le tiute faʻaulufale mai i luga o le uʻamea puaa, DRI, ferrous scrap, ferrochrome, MS carbon ma SS billets (lea ua leai nei), e amata faamamaluina e amata ia Me 1, 2021.
E tusa ai ma se faʻamatalaga a le Komisi o Faʻasologa o Tiute i lalo o le MoF ma le faʻamatalaga a nisi tagata suʻesuʻe, o le faʻaulufale atu o le VAT toe faʻaleleia ma le faʻaulufale mai o tiute fetuunaiga faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le gaosiga o le uʻamea i Saina talu ai o loʻo naunau Saina e faʻaitiitia le kasa mai fale uʻamea i le lumanaʻi. tausaga.O le fa'aleaogaina o lafoga o lo'o fa'atau atu i fafo o le a fa'aosofia ma fa'amalosia ai le au gaosi 'u'amea a Saina e liliu atu i le maketi i totonu o le atunu'u ma fa'aitiitia ai le gaosiga o u'amea mo le auina atu i fafo.E le gata i lea, o suiga fou e faʻamoemoe e faʻaititia le tau o oloa mai fafo ma faʻalauteleina oloa mai fafo o punaoa uamea.


Taimi meli: Me-13-2021